Vaske- & plejeråd til dit nye tøj

Få dit tøj til at holde længere

Hos Kidsluxury.dk anbefaler vi altid at du følger vaskeanvisningen i tøjet. Så holder farve og form bedst. Længere nede på siden finder du et link til vores beskrivelse af alle vaskesymbolerne og deres betydning.

Der er alligevel nogle gode råd, som vi synes du skal have med på vejen.

1. Vask altid tøjet før brug, så eventuel overskydende farve vaskes ud.
2. Vask altid med vrangen ud. Det slider mindre på tøjet.
3. Hvis der er tale om et stykke tøj med meget farve i, kan du med fordel ligge det i blød i koldt eddikevand inden første vask. Det holder på farverne.
4. Brug ikke skyllemiddel. Det slider på både farve og fibre. Hvis du synes dit tøj virker stift efter vask, skyldes det højest sandsynligt kalkindholdet i vandet. Du kan med fordel tilføje en smule eddike i skyllemiddelskuffen i stedet, så holder du tøjet blødt – ovenikøbet uden at skade miljøet.
5. Brug flydende vaskemiddel frem for pulver. Du risikerer at pulverresterne sætter sig i tøjet til gene for dit barns hud.

Har du fået en plet på tøjet?

Er du uheldig at have fået en plet på tøjet, anbefaler vi at du straks skyller tøjet. Oftest er shampoo og (ufarvet) opvaskemiddel din ven. Efter du har skyllet tøjet og fugtet pletten med opvaskemiddel eller shampoo, kan du eventuelt ligge tøjet i en plasticpose i 4-8 timer inden vask.

Vær opmærksom på at sarte tekstiler som uld og silke ikke tåler samme behandling.

Særligt for overtøj

Når du skal vaske overtøj, er det i særdeleshed vigtigt at overholde vaskeanvisningen i tøjet, da der kan være specifikke anvisninger som bidrager til at bevare funktionaliteten.

Men du kan som hovedregel rette dig efter nedenstående råd:

1. Vask så lidt som muligt.
2. Vend overtøjet med vrangen udad og sørg for at alle lynlåse og velcrolukninger er lukkede. Det slider mindre på overfladebehandlingen og reflekserne.
3. Lad overtøjet lufttørre, med mindre producenten anbefaler andet.
4. Hæng aldrig overtøjet til tørre i direkte sollys, da stoffet kan risikere at mørne.

Valg af vaskemiddel og imprægnering

Brug vaskemiddel og imprægnering som er beregnet til overtøj.
Kidsluxury.dk anbefaler Nikwax, som er uden flourcarboner. Disse kan medføre en alvorlig forringelse af immunforsvaret hos børn, så dem vil du helst undgå! Nikwax Tech Wash rengør og klargører overtøjet til imprægnering, og Nikwax TX Direct Wash-In, imprægnerer og bevarer åndbarheden i tøjet.

Hvad betyder vaskesymbolerne?

Er du i tvivl om hvad vaskesymbolerne i tøjet egentlig betyder?
Vi har lavet en guide, så du er helt sikker på at du vasker dit barns nye lækre tøj helt efter forskrifterne.

Klik her og læs om vaskesymbolerne